Femra Sot

Friday, Dec 09th

Last update09:55:58 AM

You are here Shëndeti Sëmundjet Bakteret në zgavrën e gojës rrezik për infarkt

Bakteret në zgavrën e gojës rrezik për infarkt

Personat të cilët kanë numër të madh të baktereve në zgavrën e gojës kanë prirje më të madhe për të pësuar infarkt të zemrës , njoftojnë shkencëtarët amerikanë nga Universiteti i Buffalos.

Duke krahasuar të dhënat nga 386 participantë, të cilët kishin pësuar sulm në zemër dhe 840 vullnetarëve të shëndoshë që bënin pjesë në grupin e kontrollit, shkencëtarët kanë vërtetuar se prania e numrit të madh të baktereve në zgavrën e gojës, është një faktor i madh rreziku për sulmin në zemër.

Te personat të cilët kishin pësuar infarkt në zemër, në zgavrën e gojës më të shpeshta kishin qenë të pranishme bakteret Tannerella forsynthesis dhe Prevotella intermedia.

njomza-222

radiovati