5 pije prej të cilave bëhemi më të mençur

0
1024
5 pije prej të cilave bëhemi më të mençur

Ushqimi si lëndë djegëse ka funksionin më të rëndësishëm për trup dhe shpirt të shëndoshë, mirëpo nuk duhet lënë pas dore edhe pije. Nëse ndonjëherë ju ka ndodhur të harroni ku i keni lënë qelsat ose nuk keni mundur të mesoni më shumë se një fjali, ndoshta është koha ta ushqeni trurin tuaj me njërën nga 5 pijet të cilat e përmirësojnë kujtimin.

Verë
Një gotë verë pasi që keni darkuar ndikon pozitivisht ne organizëm.Përvec se i zgjeron enët e gjakut, e rregullon qarkullimin dhe e zvogëlon stresin, vera e zezë ndikon dhe ne qelizat e trurit të cilat pranojnë oksigjen. Në këtë mënyrë mprehet aftësia për mendim dhe përmirësohet kujtesa.

Kafe
Përvec se konsumimi i kafes kalon në traditë pa të cilën nuk mundemi, kjo pije e shijëshme është antioksidant i përkryer. Por kofeini si përbërës i saj kryesor mund ta përmirësoj kujtesën. Një filgjan ose dy maksimum tre në ditë e zvogëlon rrezikun nga sëmundja e Alchajmerit, diabetit dhe sëmundjet e zemrës.

Lëng nga panxhari
Lëngu i kuq i errët i kësaj rrënje është shum ushqyes. Një gotë lëng panxhari në ditë e ruan shëndetin e sistemit kardiovaskular dhe e përmirëson qarkullimin. Panxhari në mënyrë drastike mund ta zvogëlon tesnionin e lartë të gjakut si dhe të zmadhojë qarkullimin e gjakut në tru. Qarkullimi i mire i gjakut don të thotë dhe funkksionim më i mire, ose kujtes më e mire.

Çaji
Të gjithë ata të cilët nuk e preferojnë kafen tek caji mund ta kërkojnë pijën e tyre per kujtes më të mire. Êshtë e vërtetuar se teina ose kofeina i cili gjendet në cajin e zi, gjelbërt ose të bardhë e stimulojnë trurin dhe në atë mënyrë e zmadhojnë aftësinë për të mabjtur mend me shum, e forcojnë koncentrimin, motivimin dhe durimin.

Lëng i mollës
Molla gjithmonë është e njohur si frut i shëndoshë por dhe është e vërtetuar se ndihmon per një kujtes më të mire. Lëngu i mollës e zmadhon prodhimin e neurotransmiteres acetilholës themelore në tru, që rezulton me memroje të zmadhuar .Dy-tre gota lëng molle në ditë e zvogëlojnë rrezikun e dobësimit të kujtesës.