20 Fakte interesante për dashurinë!

0
1244
20 Fakte interesante për dashurinë!

1.Kënga më e popullarizuar për valsin e parë në darsëm është: ,,Everything I do” nga Bryan Adams.

2. Burrat të cilit i puthin gratë e tyre në mëngjes jetonjë 5 vite më shumë, sesa ata që nuk i puthin.

3. Rekordin Ginis për puthjen më të gjatë e mbajnë James Belsoj dhe Sofia Severin nga Britania, Të cilt janë puthur 31 orë, 30 minuta dhe 30 sekonda.

4. Shkencatët kanë vërtetuar që djersa e mashkullit ka nji substancë e cilat përdoret edhe si afrodiziak për femra.

5. Dy në çdo pesë njerëz martohen me dashurinë e tyre të parë.

6. Nëse i keni mbushur 21 vjet me siguri qe e keni takuar njeriun me të cilin do të martoheni.

7. Nëse jeni në fillim të lidhjes, afër 71% e femrave nuk pranojnë të kenë kontakt intim me partnerin nësë nuk janë të depiluara mirë ose i kanë thonjtë të pa regulluar.

8. Rekordi Ginis i martesës më të gjatë ëshë 85 vjet.

9. Librat më të vjetër për seks janë shkruar para 5 000 viteve në Kinë.

10. Hulutimet muzikore kanë vërtetuar që kënga më romantike e të gjitha kohrave është Unchained Melody nga Righteous Brothers.

11. Njeriu gjatë jetës së tij i kalon 20 160 minuta duke u puthur.

12. Libri i Jane Ostin ,,Pride and Predjudice” mendohet që është libri më romantik i të gjitha kohërave.

13. Kulla e Ajfelit në Paris është vëndi më i preferuar për propozim martese.

14. Havaji është vend ku secilin vitë mbahet festivali 10 ditorë në të cilin festohet dashuria nëpërmjet muzikës dhe ushqimit.

15. Përderisa puthemi, 65% e njerëzve e mbajnë kokën nga ana e djathtë.

16. Në disa qytete të Amerikës flirtimi është i ndaluar me ligj dhe nëse vendonsi që të argëtoheni në atë mënyre mund t’u dënojnë me burg prej 30 ditëve.

17. Karakteri i njerëzve që janë në idhje më të gjatë ndryshon, për tu përshtatur më shumë me karakterin e partnerit.

18. Kënga më ë vjetër romantike daton që para 4000 viteve dhe mendohet që është kënduar diku ndërmjet lumejve Tigër dhe Eufrat.

19. Sipas një teorie duhet të dalim me më shumë se 12 njerëz që më mirë të vëndosim për partnerin e jetës.

20. Një prej 5 lidhjeve të gjata fillon përderisa njeri prej partnerëve eshtë ne lidhje me dikë tjetër.

Në saje të forcës së lartë të thithjes së lëngjeve dhe nxjerrjes së toksineve nga lëkura dhe indet nënlëkurore, algat shumë mirë filtrojnë shtresat e grumbulluara , ndërkaq për shkak se kanë përmbajtje të lartë të jodit dhe të materieve të shumta shkrijnë celulitin dhe indet yndyrore.

Mënyra e aplikimit është e ngjashme me terapinë me baltë. Për të shtuar depërtimin e substancave aktive pas përdorimit të lloçit apo të algave, trupi mbështillet në folie dhe në termo-batanije pastaj ngrohet deri në temperaturë të caktuar. Për shkak të shtimit të qarkullimit substancat aktive depërtojnë më mirë, ndërsa me anë të djersitjes nëpër lëkurë lirohen shumë toksine nga trupi.